Veronika Ondo-Cholewová Šport

Zápas MFK Zemplín so Žilinou si tréner vychutnal netradične: Šturmova lavička zostala prázdna!

V zápase v najvyššej súťaži Fortuna liga bojovali hráči MFK Zemplín na ihrisku so Žilinou. Prečo musel tréner Michaloviec František Šturma sedieť medzi divákmi?

Ilustračný obrázok k článku Zápas MFK Zemplín so Žilinou si tréner vychutnal netradične: Šturmova lavička zostala prázdna!
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo zverenci michalovského trénera bojovali na ihrisku, on musel sedieť medzi divákmi. Jeho trest súvisel s nedávnymi vyjadreniami o rozhodcoch.

Zemplínčania pohrozili

Michalovčania sa stretli na domácej pôde žilinského tímu. Žilinčania tentoraz museli od úvodu dobýjať ešte väčší defenzívny val ako proti Skalici. Na konci 3. min. skúšal Kelemenovu pozornosť spoza 16-tky dobrou strelou Mihalík a po štvrťhodine hry zakončil tvrdo, ale tesne nad bránu hostí Káčer. Michalovčania pohrozili vážnejšie až o dve minúty nato, ale strela Mensaha po protiútoku letela nad bránu domácich.

V 21. min. faulovali Michalovčania pred šestnástkou Čmelíka, Paur však z priameho kopu trafil iba vedľa ľavej žrde. Odpovedali rovnako zo štandardky, ale Dankova strela letela tesne nad Volešákovu bránu.

Presne po polhodine hry sa domácim Žilinčanom konečne podarilo otvoriť obranu hostí, Čmelík z pravej strany odcentroval do päťky a Mihalík svoj nábeh premenil strelou z prvej na úvodný gól. Žilinčania sa snažili o druhý gól, kombinačne mali navrch, ale do nebezpečného zakončenia sa dostal až v 40. min. stopér Škriniar, ktorý poslal loptu v dobrej pozícii vedľa.

Defenzívna hra

Druhý polčas nepriniesol zmenu obrazu hry. Hráči MFK Zemplín od svojej defenzívnej hry neupúšťali a Žilinčania sa cez pozornú obranu nedokázali dostať ani nakopávanými loptami, ani po krídlach, ani stredom. Až v 70. min. prišiel konečne futbalový moment, ktorý znamenal aj gól. Žilinčania dobre zakombinovali na hranici pokutového územia, William priťukol loptu Bénesovi a žilinský mladík utešenou strelou do ľavého rohu nedal Kelemenovi šancu.

Futbalisti MFK Zemplín mali blízko ku gólu v 76. min., keď sa do dobrej pozície dostal striedajúci Kunca, ale loptu poslal iba nad Volešákovu bránu. Zvýšiť na 3:0 mohol v 81. min. Škvarka, keď dostal dobrú prihrávku od Williama, no Kelemen predviedol proti jeho gólovej strele skvelý reflex.

Na druhej strane mal gól na kopačke Mensah, ktorý si obhodil aj Volešáka, ale z uhla trafil namiesto opustenej brány iba bočnú sieť. Záver patril jasne domácim, ktorí sa snažili výsledok prikrášliť, no Kelemen už loptu za svoj chrbát nepustil.

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 30. Mihalík, 70. Bénes. Rozhodoval Mastiš, ŽK: 15. Mazáň, 24. Vavro – 45.+ Mensah, 55. Bayón, 66. Perez, 1259 divákov.

Zostavy: Žilina: Volešák – Paur (70. Špalek), Vavro, Škriniar, Mazáň – Pečovský – Káčer (60. Škvarka), Bénes – Čmelík (78. Hlohovský), William, Mihalík

Michalovce: Kelemen – Perez, Chubutia, Vernon, Šimčák – T. Sedlák – Koscelník (70. Kunca), Danko, Turík (46. Bayón), Mensah – Nworah (76. Kerič)

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy

Čítajte tiež:

Michalovskému trénerovi praskli nervy: Za výroky o mafii ho čaká disciplinárne konanie

Vypredaný štadión domácim nepomohol: Reakcie fanúšikov a emócie trénera na vlastný gól

MFK Zemplín v zápase so Spartak Trnavou prekvapil: Vedeli, kde udrieť

MFK Zemplín v najvyššej súťaži bojoval s novými posilami: Tempo napínavého zápasu udávali diváci

Michalovský tréner sedel za trest medzi divákmi: MFK Zemplín bojovali na ihrisku
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM