Zuzana Ročeňová Správy

A je to tu: V Michalovciach už odštartovala výstavba novej nemocnice! FOTO

Oficiálnym položením základného kameňa sa začala výstavba nemocnice novej generácie v Michalovciach. So stavebnými prácami by sa malo začať už čochvíľa. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: V Michalovciach už odštartovala výstavba novej nemocnice! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba novej nemocnice by mala trvať 33 mesiacov a prvých pacientov by mala privítať v januári 2018. Do konca augusta 2015 majú byť ukončené práce na zariadení staveniska, príprave územia na výstavbu a na prekládke inžinierskych sieti. Stavebné práce, ktoré sa budú realizovať za plnej prevádzky súčasnej nemocnice, sa oficiálne začínajú 31. marca 2015. V rámci prípravy územia na výstavbu bude odstránený skelet nedostavaného a chátrajúceho pavilónu.

Koncom leta tohto roku by sa mala spustiť výstavba samotnej budovy novej nemocnice. „Začiatok výstavby nemocnice novej generácie v Michalovciach je reálnym signálom pre všetkých Zemplínčanov, že plány spoločnosti Svet zdravia neboli len prázdne slová. V krátkom čase vyvinula spoločnosť maximálne úsilie, aby splnila podmienky stavebného konania a získala právoplatné stavebné povolenie. Som presvedčený, že stavba novej špičkovej nemocnice bude pokračovať v plánovaných termínoch,“ uviedol Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kra­ja.

Nová nemocnica bola naprojektovaná podľa moderných medzinárodných štandardov a má byť dôkazom, že zdravotnú starostlivosť možno v súčasných podmienkach poskytovať na oveľa vyššej úrovni. Investičná skupina Penta schválila celkovú investíciu do výstavby spomínanej nemocnice v Michalovciach vo výške 34 miliónov eur.

„Nemocnica novej generácie je dlho očakávanou investíciu v Michalovciach. Naši obyvatelia si po dlhých rokoch rozpačitých pokusov o zlepšenie materiálnych podmienok v nemocnici zaslúžia reálnu nádej na úplne novú, modernú nemocnicu s najlepším štandardom zdravotnej starostlivosti. Som rád, že môžem byť osobne prítomný na začiatku tejto významnej stavby, a verím, že o niekoľko mesiacov budeme aj pri jej úspešnom ukončení,“ doplnil Viliam Zahorčák, primátor mesta Michalovce.

Základný kameň bol poklepkaný chirurgickými kladivkami a symbolicky sa vypustilo 143 balónov, ako približný počet zostávajúcich týždňov do spustenia prevádzky novej nemocnice.

Čítajte tiež:

VIZUALIZÁCIA: Takto má vyzerať nová michalovská nemocnica

Nemocnica novej generácie v Michalovciach dostala zelenú: Výstavba by sa mala začať už čoskoro!

Začala sa výstavba nemocnice novej generácie v Michalovciach
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM