Zuzana Ročeňová Rôzne

Bilancia našich mestských: Pozrite, koľko pokút rozdali a koľko priniesli do kasy!

Ako je to s kriminalitou v našom meste za rok 2014? Na mestskom zasadnutí sa poslanci mesta Michalovce zaoberali aj touto témou.

Ilustračný obrázok k článku Bilancia našich mestských: Pozrite, koľko pokút rozdali a koľko priniesli do kasy!
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovská mestská polícia musela riešiť v minulom roku viac ako tri tisícky priestupkov. Prezradili to štatistiky za uplynulý rok. Čo myslíte, aké priestupky páchajú Michalovčania najčastejšie?

Štatistiky za rok 2014

"V priebehu roka 2014 Mestská polícia v Michalovciach zistila 3 511 priestupkov, ktoré sa následne riešili v zmysle príslušných právnych predpisov. V porovnaní s rokom 2013 je to o 352 priestupkov menej,“ uviedol náčelník Mestskej polície Michalovce Dušan Šanta.

V blokovom konaní bolo podľa jeho slov riešených 2 797 priestupkov, čo predstavuje 79,67% v celkovej výške 49 900 eur. Napomenutím bolo doriešených 301 priestupkov. V štádiu objasňovania ostáva 82 priestupkov. Iným spôsobom bolo riešených 331 priestupkov. Mestská polícia vlastnou činnosťou zistila 3 031 priestupkov, čo predstavuje 86,33%.

Samotní Michalovčania priestupky nielen páchajú, ale aj na nich políciu sami upozorňujú a prispievajú tak k verejnému poriadku a väčšej bezpečnosti v meste. „Občanmi bolo oznámených 310 priestupkov,“ povedal náčelník.

Medzi najčastejšie prehrešky proti zákonom patria podľa mestskej polície priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, priestupky proti majetku a priestupky na úseku verejného poriadku. „Pozitívne hodnotím skutočnosť, že počas roka nedošlo k žiadnej mimoriadnej udalosti, ani k vážnejšiemu narušeniu verejného poriadku,“ doplnil Šanta.

Vďaka častým hliadkam sa zlepšila situácia

O našu bezpečnosť sa stará tridsaťtri zamestnancov mestskej policajtov, ktorí pracujú v dvanásťhodinových pracovných zmenách po štyroch a sú rozdelení do jednotlivých služobných obvodov.

„Mesto je rozdelené do siedmich služobných obvodov. Jednotliví policajti vykonávajú hliadkovú službu v pridelených úsekoch, pričom za daný úsek aj zodpovedajú. Častejšou hliadkovou službou sa zlepšila situácia na úseku venčenia psov, státia na verejnej a mestskej zeleni a chodníkoch, ako aj vandalizmus,“ uvádza sa v správe MsP za rok 2014, ktorú poskytol Dušan Šanta, náčelník MsP Michalovce.

Čítajte aj ďalšie zaujímavé témy z mestského zastupiteľstva:

Odvážny nápad michalovskej radnice: V meste ešte nemáme zoo!

Nové kruháče už majú svoje mená: Poslancom sa návrhy od Michalovčanov nepozdávali, rozhodli sa po svojom!

Položí dlhoročná poslankyňa mandát? Dostala lukratívnu ponuku, ocitla sa však v konflikte záujmov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM