Správy

FOTKY, ktoré vás chytia za srdce: Takto sa búra nedostavaný skelet nemocnice, nasadili aj vodné delo!

Stavebné práce vo výstavbe nemocnice novej generácie sú už v plnom prúde. V prvej fáze sa začalo s búracími prácami, ktoré súvisia s odstránením skeletu nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. Čo je v projekte nové?

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, ktoré vás chytia za srdce: Takto sa búra nedostavaný skelet nemocnice, nasadili aj vodné delo!
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné práce na nemocnici novej generácie v Michalovciach sa oficiálne začali 31. marca 2015. Ako uviedol Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, tieto práce prebiehajú za plnej prevádzky nemocnice, preto sa prijali dočasné prevádzkové opatrenia na minimalizáciu hlučnosti a prašnosti. „Čelná fasáda chirurgického pavilónu je ošetrená drevenými rámovými konštrukciami, ktoré majú potiahnutú dvojitú vrstvu fólie a sieťoviny. Tá má slúžiť najmä proti vnikaniu prachu. Vetranie pavilónu prebieha pred a po ukončení búracích prác,“ povedal projektový manažér Vladimír Kumičák . Práce na stavenisku sa začali oficiálne v pondelok 25. mája 2015 a prebiehajú približne od ôsmej hodiny ráno až do 17:00 hod.

Ako ďalej pokračoval Kumičák, pri výbere dodávateľa, ktorý má pod taktovkou búracie práce, požadovali, aby mali v prenájme alebo vo vlastníctve zariadenie, ktoré bude robiť vodnú clonu a tá bude znižovať prašnosť. „Vravím o dele, ktoré má dosah až 50 –60 metrov do diaľky. Je to najúčinnejší spôsob zachytávanie prachových častíc pri búraní.“

„Stavba sa búra pásovým rýpadlom, z vrchu nadol. Najväčší problém je prašnosť, strieka sa vodným delom a rozprašovacími tryskami na ramene stroja a vysokotlakovými tryskami na zemi, “ uviedol Jerguš Hvizdoš zástupca spoločnosti Demonta, ktorá vykonáva demolačné práce.

Najväčší problém bude podľa slov Hvizdoša výšková časť, ktorá bude zdĺhavejšia a časovo náročnejšia. „Ideme podľa plánu, zatiaľ nenastali žiadne výnimočné situácie,“ doplnil Hvizdoš. Odvoz materiálu bude zabezpečený priebežné a vyvezený bude na Recyklačné stredisko v Michalovciach.

Foto: Dnes24.sk

Takto vyzeralo odstraňovanie skeletu nedostavaného nemocničného pavilónu
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM