Rôzne

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli michalovské námestie v plnej sile

Hľadanie tieňa, dopĺňanie tekutín, kropaje potu. Aj Michalovce zasiahli horúčavy. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzeralo na námestí počas najväčšieho výpeku.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli michalovské námestie v plnej sile
Zdroj: Dnes24.sk

Na rozpálenom michalovskom námestí sme nestreli žiadne veľké masy. V meste bolo na viacerých miestach naozaj málo ľudí a tí, ktorí tam boli a oslovili sme ich, to podľa ich slov skôr ľutovali.

Spása v zmrzline

Jedinci, ktorí lemovali ulice sa zväčša radšej ukrývali pred slnkom v tieni. Najviac ich bolo pod stromami priamo na námestí, ostatní sa chladili v blízkom parčíku pri Základnej škole Pavla Horova. „Je to peklo, ľutujem, že som prišiel do mesta,“ usmial sa Maroš a olízal zmrzlinu, v ktorej podľa jeho slov našiel v horúčave spásu.

Na ľadovej pochúťke si pochutnávali viacerí, ktorých sme streli. Ako nám prezradili v jednom zo stánkov so zmrzlinou, najviac sa predávala citrónová a jahodová. „Sú to také osviežujúce chute, tak asi preto,“ vysvetľovala si zmrzlinárka. Niektorí využili na ochladenie aj fontánky.

Čítajte tiež:" Zvedavé pohľady okoloidúcich: Kúpu sa bez zábran priamo na námestí a je ich stále viac, FOTO :)

Galéria pod slnkom

Zopár desiatok ľudí sa v tomto horúcom popoludní zúčastnilo otvorenia Galérie pod holým nebom. Tá je súčasťou osláv podujatia Dni mesta Michalovce. Na čele s primátorom Viliamom Záhorčákom, riaditeľom Zemplínského múzea v Michalovciach Marošom Demko, kronikárom Martinom Molnárom, ale aj ďalšími zástupcami mesta a tými, čo prispeli k výstave, otvorili symbolicky vernisáž priamo pod slnečnými lúčmi. Aj na tejto akcii sa ľudia skryli do kúska tieňa, ktorý našli pri fontáne.

Terasy v Michalovciach počas najväčšieho výpeku zväčša zívali prázdnotou. V čase, v ktorom sme ich navštívili, sa pripravovali ešte len na večerný nával. Ďalšia skupinka sa ľudí sa už zhromažďovala pri Veľkej pošte a vyčkávali veteránov a zraz BMW áut.

Môže vás zaujímať:

Tomu sa povie hic: Michalovčania ukázali, akú horúčavu namerali na teplomeroch, FOTO

Zábery z horúceho michalovského námestia
1
Galéria
Fotoreportáž: Michalovce zasiahli tropické horúčavy
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM