Rôzne

Najkrajší mesiac v Michalovciach s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Michalovciach  s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

Jarný jurmarok

30. apríla – 1. mája

Jarné trhy sa konajú tradične v dňoch 30. apríla – 1. mája. Tieto trhy sú veľmi obľúbené nielen z dôvodu možnosti nákupu bohatého sortimentu ponúkaného tovaru, ale aj kultúrneho programu, typického pre toto obdobie. Čaká nás stavanie mája, vystúpenia mnohých folklórnych skupín a súborov. Celý program nájdete TU.

Olympijská pochodeň

1. mája o 13:45, pred MsÚ

Do Michaloviec príde olympijská pochodeň. Celoslovenská štafeta zavíta len do miest, v ktorých pracujú olympijské kluby. Michalovský je jeden z najmladších. Aj náš Olympíjsky klub Michalovce bude mať možnosť zapáliť oheň originálnou olympíjskou pochodňou. Tú si jeho zástupcovia preberú 27. apríla. Práve táto pochodeň bude putivať v rukách členov štafety Podvihorlatského polmaratónu. Olympijský klub Michalovce ponúka možnosť bežať Podvihorlatský polmaratón s olympijskou pochodňou.

Maratón

14:00 hod, MsÚ

Štart 32. ročníka Podvihorlatského maratónu, 14. ročníka Michalovského Polmaratónu a 1. ročníka Polmaratónskej štafety.

Polmaratónska štafeta: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Štafetu bežia 4 členné družstvá (každý účastník beží 1 úsek cca 5km)

Michalovský polmaratón : Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 21 097,5m

Podvihorlatský maratón: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 42 195m

Prednáška v knižnici

2. mája o 16:00, Zemplínska knižnica G. Zvonického

Miestny klub Michalovce Českého spolku Košice vás pozýva na prednášku spojenú s besedou Národnostná politika Rakúsko-Uhorska a jej vplyv na vznik a exitenciu 1. ČSR. Prednášajúcim bude Miroslav Schýbal.

Pietny akt kladenia vencov

6. mája o 10:00, Cintorín Červenej armády – Hrádok

Mesto Michalovce, SZPB a Okresný úrad Michalovce vás pozývajú na Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia víťazstva nad fašizmom o 10:00 hod. na Cintorín Červenej armády – Hrádok.

Ver(ej)ný Milenec

6. mája o 19:00, MsKS MsKS Michalovce uvádza v piatok, 6. 5. 19:00 divadelnú komédia v troch dejstvách. Usadený majiteľ reštaurácie už nedokáže po 22 ročnom manželstve odolávať pokušeniu a vyberie sa na neprebádanú cestu do sveta milostných románov.

Zemplínska heligónka

7. mája o 14:00, vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach Mesto Michalovce, Dom Matice slovenskej, Mestské kultúrne stredisko Michalovce a Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach pozývajú všetkých priaznivcov do Michaloviec. III. ročník nesúťažnej prehliadky pod názvom ZEMPLÍNSKA HELIGÓNKA 2016 sa uskutoční 7. mája 2016 o 14.00 hod. vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach pod záštitou primátora mesta Michalovce Mgr. Viliama Záhorčáka.

MHJ 2016

11. mája o 18:00, vo Veľkej sále MsKS MsKS uvádza v rámci 51. ročníka Michalovskej hudobnej jari Slovenský komorný orchester s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom, 11.5. 2016 o 18,00 hod. vo Veľkej sále MsKS. Program koncertu: Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák, Benjamin Britten.

Aj muži majú svoje dni

13. mája o 19:00, MsKS

MsKS Michalovce uvádza v piatok, 13. 5. 19:00 návod, ako porozumieť ženám? Nemožné(?)…Nah­liadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení svetu žien a riešenia dilemy : s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien…Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod

Vďaka Vám

16. mája o 16:00, MsKS

(Vďaka Vám) MsKS Michalovce uvádza v pondelok, 16. 5. 16:00 program Vďaka Vám. Mestský úrad Michalovce a MsKS vás pozývajú na podujatie venované ženám – matkám. V programe sa predstaví Bank Band Jozefa Bankoviča.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM