Šport

Najvačšie bežecké podujatie na Zemplíne sa pretekmi nekončí: Nádherné scenérie, zlatistý mok a to nie je všetko :-)

Metropolu Zemplína navštívia stovky bežcov. Pri tejto výnimočnej atmosfére povzdbudzovania a víťazstva môžete byť tiež. Pozrite, čo všetko sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Najvačšie bežecké podujatie na Zemplíne sa pretekmi nekončí: Nádherné scenérie, zlatistý mok a to nie je všetko :-)
Zdroj: TASR

Každoročne 1.mája (počas jarných trhov) organizujeme v meste Michalovce bežecké preteky. Doteraz to bol len maratón a polmaratón, v roku 2016 pripravili aj štafetový beh pre 4-členné družstvá, ktoré spolu odbehnú polmaratón.

1. máj sa nezadržateľne blíži

Prvý máj je každoročne najvačším bežeckým podujatím na Zemplíne. Okrem tradičného polmaratónu a maratónu sa tento rok môžeme tešiť aj na novinku v podobe unikátnej polmaratónskej štafety. Jej jedinečnosť spočíva v tom, že dáva možnosť prvému členovi štafety pokračovať v celom polmaratóne / maratóne. Olympijský klub Michalovce ponúka možnosť bežať Podvihorlatský polmaratón s olympijskou pochodňou. Viac sa dozviete v článku Do Michaloviec dorazí olympijská pochodeň: Možete ju mať v rukách aj vy, pozrite kedy!

V Michalovciach sa pripájame k výzve Peťa Buca

Pozývame do Michalovciec všetkých priateľov behu. V roku 2016 pre pripravili pár noviniek, tešiť sa môžu všetci pretekári, no o kúsok viac muži nad 70 rokov a ženy nad 60 rokov. „My, organizátori Podvihorlatského maratónu, Michalovského polmaratónu a Polmaratónskej štafety v Michalovciach sme sa rozhodli pripojiť k iniciatíve Petra Buca a seniorským účastníkom odpustiť štartovné vo všetkých spomínaných pretekoch, ktoré sa budu konať 1.mája.“ Na Slovensku žije mnoho aktívnych seniorov, ktorí svojími výkonmi prekonávajú mladých. Ak aj ty radšej obúvaš maratónky a ideš si zabehať, než by si sedel doma pred televíziou, príď do Michaloviec 1.5.2016, tešime sa na teba.

Pretekmi sa to nekončí

Maratónec sa počas pretekov môže tešiť na nádherné scenérie. Od desiateho kilometra je pre nich pripravený výhľad na Vihorlatské vrchy, ktoré sú zapísané do zoznamu Svetového prírodného dedičstva UNESCO. A od 30kilometra si môžu vychutnávať Zemplínsku šíravu. Po dobehnutí do cieľa si bežci môžu dať zlatistý mok alebo kolový nápoj. Každý pretekár dostane poukaz na dvojchodovú večeru, kde sa všetci spoločne porozprávajú o zážitkoch z pretekov.

Bežecká termínovka

  • Polmaratónska štafeta: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Štafetu bežia 4 členné družstvá (každý účastník beží 1 úsek cca 5km)
  • Michalovský polmaratón : Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 21 097,5m
  • Podvihorlatský maratón: Nedeľa 1.máj 2016 so štartom o 14.00 hod. Beží sa polmaratón o dĺžke 42 195m

Môže vás zaujímať:

Michalovčanka na svetovej abilympiáde 2016: Valéria Mitrová zožala úspech v prvej desiatke!

Užite si tradície na námestí v Michalovciach: Blíži sa stavanie mája

Na Podvihorlatskom maratóne sa stretnú legendy: Na prekonanie rekordu je vypísaná odmena!

Do Michaloviec dorazí olympijská pochodeň: Možete ju mať v rukách aj vy, pozrite kedy!

Michalovčania beh milujú: Prehľad pretekov a podujatí, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM