Zuzana Ročeňová Rôzne

Nová michalovská tržnica: S prácami sa už finišuje, stihne sa všetko v plánovanom termíne?

Trojpodlažná budova michalovskej tržnice postupne naberá svoju novú podobu. Pomaly sa finišuje s rekonštrukčnými prácami.

Ilustračný obrázok k článku Nová michalovská tržnica: S prácami sa už finišuje, stihne sa všetko v plánovanom termíne?
Zdroj: Dnes24.sk

Budova na Gorkého ulici v Michalovciach už konečne nezíva prázdnotou. Niet tam síce ešte trhovníkov, ani kupujúcich, ale trhovisko zatiaľ okupujú stavební pracovníci. „Termín prác zatiaľ ide podľa plánu. Na stavbe sa pracuje súčasne vonku, aj vo vnútri tržnice. Vonku prebiehajú práce spojené s príjazdovou komunikáciu a chodníkmi. Vo vnútorných priestoroch sa dokončujú priečky, základné maľby, dlažba do spoločných priestorov, eskalátory, výťah a podobne,“ uviedla Iveta Jenčiková zo spoločnosti Heon, ktorá nehnuteľnosť aj s pozemkom odkúpila.

Investor sľubuje termín dokončenia v apríli 2015. Modernou architektúrou i vybavením sa michalovská tržnica má radiť k nadštandardným centrám. Na čo všetko sa môžeme tešiť? „Stánky budú v exteriéri, aj interiéri. Exteriér ponúkne 36 miest a v interiéri je plocha pre 23 miest. Trhovníci budú ponúkať predaj čerstvej zeleniny a ovocia. Ďalej okrasné dreviny, jarné priesady, pestovaná hliva ustricová, kvety a tovar podľa sezónnosti,“ doplnila Jenčiková.

Na prvom poschodí by sa mali nachádzať predajne ponúkajúce rôzne výrobky a druhé podlažie je vyhradené pre služby pre občanov, ako napríklad kaderníctvo, obuvníctvo, či kaviareň. Tretie poschodie bude patriť technickému zázemiu.

„Záujemcom ponúkame kultúrnejšie prostredie v centre mesta, pripojenie na elektrickú energiu, možnosť odberu vody, využívanie sociálnych zariadení, celkový vizuál tržnice, možnosť mať auto alebo prívesné vozíky pri svojom stánku. Evidujeme aj záujem trhovníkov o presun zo zimného štadióna do novej tržnice,“ uzavrela Iveta Jenčiková.

Čítajte tiež:

VIZUALIZÁCIA: Pozrite si, ako bude vyzerať nová tržnica v Michalovciach

Michalovská tržnica dostáva novú tvár OBRAZOM: Takto to zatiaľ vyzerá vo vnútri!

Tržnica v centre Michaloviec: Čaká nás vyše 70 predajných miest + nové parkovisko!

Foto: archív Tržnica Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM