Samospráva

Po vizuálnom divadle na budove radnice sa strhla aj kritika: TOTO je reakcia mesta!

Po úchvatnom vizuálnom divadle na budove michalovskej radnice nastali rôzne reakcie. Mnoho ich bolo pochvalných, no došlo aj na kritiku.

Ilustračný obrázok k článku Po vizuálnom divadle na budove radnice sa strhla aj kritika: TOTO je reakcia mesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas rozsvietenia vianočnej výzdoby si Michalovce pre obyvateľov pripravili veľké prekvapenie. Prítomní ľudia boli svedkami krásneho vizuálneho divadla v podobne tzv. video mappingu. To u mnohých vyvolalo pozitívne reakcie. No prišlo aj na tie negatívne – keďže išlo o prekvapenie, ľudia o tom, čo sa presne v tomto smere na mieste bude diať netušili a tak viacerým video mapping ušiel a nepozreli si ho na vlastné oči.

Slová chvály

Ako sme vás po tomto atraktívnom vizuálnom divadle informovali v článku, z radnice neprezradili o tomto prekvapení vopred nič konkrétne, aj keď hovorili, že nejaké to prekvapenie si nechávajú v rukáve. A prekvapenie to veru bolo naozaj veľké a pútavé. Michalovčania prvýkrát totiž zažili video mapping na budove mestského úradu.

To v mnohých vyvolalo pozitívne reakcie. Medzi nimi bola aj pani Valéria, ktorá napísala tiež pochvalné slová a to na našu facebookovú stránku. „Klobúk dole pred Michalovcami,“ znelo od nej. Ferovi sa mapping páčil tiež: „Tak toto je nádhera. Som veľmi pyšný na svoje krásne mesto.“ Aj pani Margita bola rada. Ďalšie pozitívne komentáre na našom facebooku boli krátke, ale výstižné. „Bolo to pekné,“ napísala napríklad Tinka.

Niektorí boli nahnevaní

Po video mappingu však v našom meste nedošlo iba na pochvalné, ale i negatívne reakcie. Nahnevaní zostali viacerí z tých obyvateľov, ktorí na námestie nedošli, pretože o tejto časti mikulášskeho programu nevedeli. „Celoslovenský problém. Na čo propagovať dopredu. Lepšie, ak sa ľudia dozvedia, čo bolo,“ napísal Robo na náš facebook.

Podobne na tom bola aj Eva. "Vždy sa dozviem. čo kde bolo a nie naopak, čo, kde bude. Inak samostatná svetelná prezentácia bola na úrovni, zážitok vidieť aspoň zo záznamu. Júlia sa tiež pridala, že by si spomínaný video mapping rada pozrela v premiére, nie až po.

Mesto reaguje

Keďže nám do redakcie prišlo viacero podobných kritických reakcií od ľudí, ktoré hovorili o tom, že o tejto konkrétnej chystanej atrakcii nevedeli a nebolo o nej nič bližšie vopred zverejnené, zisťovali sme na radnici viac. Magistrát nám potvrdil, že ohľadom atrakcie v podobne video mappingu išlo schválne o prekvapenie pre ľudí v rámci rozvsietenia vianočnej výzdoby a nechceli teda ju vopred bližšie konkretizovať. „Propagovali sme to na našich stránkach, sociálnych sieťach, v novinách a podobne ako prekvapenie na Mikuláša,“ objasnila hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

Mnohí z obyvateľov, ktorí na námestí neboli, sa tiež pýtali, či sa toto svetelno-zvukové divadlo niekedy v rámci nášho mesta ešte zopakuje, napríklad na Silvestra. Aj s touto otázkou sme sa preto obrátili na radnicu. „Mapping sme opakovali niekoľkokrát po sebe počas celého podujatia na námestí, aby ho mohlo čo najviac ľudí vidieť. Premietanie počas Silvestra zatiaľ neplánujeme, nakoľko sme mali zmluvu s projekčnou firmou len na Mikuláša,“ vysvetlila I. Palečková na záver.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM