Samospráva

Radnica považuje šport za jednu z priorít: Toto ponúka pre Michalovčanov...

Jednou z priorít vedenia mesta Michalovce je podľa radnice šport a telesná kultúra. Máte radi pohyb? Pozrite si, čo mesto ponúka pre obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Radnica považuje šport za jednu z priorít: Toto ponúka pre Michalovčanov...
Zdroj: TASR

Vedenie mesta považuje mládežnícky šport za jednu zo svojich priorít aj s vedomím skutočnosti, že šport je pre mládež jednou z najlepších alternatív trávenia voľného času. Program rozvoja mesta Michalovce na roky 2015 ‐ 2018 ráta so športom a práve s tým súvisí nová ponuka športov pre jeho obyvateľov.

Čítajte tiež: V Michalovciach sa chystá beh, ktorý môže dostať aj vás: Necháte sa zlákať?

Pridajte sa do tímu

Mesto Michalovce a vedenie mesta má vo svojich dlhodobých plánoch zlepšovanie a zvyšovanie pohybovej zdatnosti mládeže a dospelých. Jednou z priorít vedenia mesta je podľa radnice šport a telesná kultúra aj v tomto volebnom období o čom svedčí i prijatý Program rozvoja mesta Michalovce na roky 2015 – 2018.

Čítajte tiež: V Michalovciach odovzdajú Ceny primátora a mesta: Komu sa ujde pocty?

„Odbor školstva a športu a Koordinačná komisia mestských športových súťaží vám ponúka aj v tomto roku rôzne športové podujatia a súťaže zamerané na zvyšovanie telesnej spôsobilosti a výkonnosti, ktoré sú pod záštitou primátora mesta Viliama Zahorčáka,“ zverejnila radnica. Súťaže budú prebiehať od jesene do jari a občania mesta si môžu zašportovať v rôznych kolektívnych (volejbal, florbal, hokej) alebo individuálnych športoch (softtenis).

Čítajte tiež: Podarené hlášky našich najmenších: Škôlkari z Michaloviec sa vám postarajú o úsmev!

„Ak by ste mali záujem pripojiť sa a zašportovať si, veľmi radi vás uvítame. Ak nemáte družstvo na kolektívne športy a chcete si zašportovať, radi vás doplníme do družstiev, ktoré už tieto súťaže okúsili a zapájajú sa aj v tomto súťažnom ročníku,“ pozýva mesto. Informácie ohľadom športových podujatí konaných v meste Michalovce získate na tel.: 0917 650 912, email: livia.kalaninova@msumi.sk.

Pre mladých i seniorov

Ako mesto uvádza, Michalovce chce naďalej podporovať tradičné športové podujatia a podporiť nové, organizované klubmi a športovými zväzmi, osobitne tie, na ktorých bude zahraničná účasť. Rovnako zachovať priamu finančnú pomoc športovým klubom v meste na podporu mládežníckeho športu. Prostredníctvom mestských médií propagovať športové kluby v meste a prezentovať ich úspechy.

Čítajte tiež: Jej činnosť neunikla pozornosti: Pocta pre pracovníčku michalovského úradu práce!

„Michalovce chcú podporovať šport na školách, športové aktivity žien, seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím. Taktiež úzko spolupracovať s Mestským olympijským klubom Podvihorlatskom maratóne sa stretli legendy: Najvačšie bežecké podujatie Zemplína na FOTKÁCH podporujúc idey olympizmu.“ Aj nasledujúce roky budú v meste v rámci podpory myšlienky športu pre všetkých aj naďalej organizovať a podporovať organizovanie súťaží a podujatí pre všetky vekové kategórie občanov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM