Veronika Ondo-Cholewová Správy

TOP 5 tém týždňa: Pikošky obcí, toalety na prechode, miniskanzen kostolíkov, či vtipní východniari

Uplynulý týždeň bol v našom meste na udalosti bohatý. My sme vybrali 5 najklikanejších článkov týždňa. Aha, čo v našom meste najviac zarezonovalo.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Pikošky obcí, toalety na prechode, miniskanzen kostolíkov, či vtipní východniari
Zdroj: Dnes24.sk

Pikošky z obcí

O tom, že Pozdišovce preslávilo hrnčiarstvo a známa keramika, vie asi každý človek zo zemplínskeho regiónu. No už asi málokto vie o ďalších zaujímavostiach, ktorými sa obce pri Michalovciach môžu pochváliť. Práve na takéto menej známe pozoruhodnosti sme sa zamerali.

Čítajte tu: Naše okolie skrýva množstvo zaujímavostí: Pikošky z obcí pri Michalovciach, o ktorých vie málokto

Toalety na prechode

Na michalovskom prechode sme našli prenosné toalety priamo na cestnej komunikácii len pár centimetrov od prechodu pre chodcov. Mnohých obyvateľov prekvapilo ich umiestnenie pred zastávkou MHD Jednota (pri Lagúne, oproti starému kinu). Michalovčania nás na našej facebookej stránke upozornili na prenosné toalety v tesnej blízkosti prechodu pre chodcov. Podarilo sa nám zistiť, čo tam robia a kto je za ich umiestnenie zodpovedný.

Čítajte tu: Na prvý pohľad nič zvláštne, len prenosné toalety: Keď však uvidíte celú FOTKU, pochopíte prečo naštvali Michalovčanov!

Drevené mini kostolíky

Len pár hodín autom vás delí od dreveného miniskanzenu plného zmenšených kostolíkov. Neďaleko neho je aj hora plná zázrakov, ktorú navštevujú tisíce ľudí. Mnohí Michalovčania sa môžu vybrať do neďalekej Litmanovej, pri ktorej je aj blízka Ľutina. Hoci sú to významné pútnické miesta, krásu v nich nájde každý človek, turista, či ateista. Miniskanzen, príroda, prameň…

Čítate tu: Unikátne drevené kostolíky neďaleko Michaloviec: Svojou atmosférou láka ľudí aj hora plná zázrakov, FOTO

Východniari sa zas vynašli

S angličtinou sme už nútení bojovať každý deň. Niekto s väčším, niekto zas s menším úspechom. Niektoré frázy nie a nie vtĺcť do hlavy! Východniarska kreativita sa ale opäť prejavila, veď posúďte sami :) Človek sa dnes bez znalosti cudzieho jazyka veru vo svete nezaobíde. Anglicko-slovenský slovník je už pre mnohých východniarov nuda a tak sa zariadili po svojom.

Čítajte tu: Východniari sa zas vynašli: Anglické frázy preložili do východniarčiny, výsledok stojí za to :)

Mihaľovské vtipy

Sedíte pri stole s priateľmi zo všetkých kútov Slovenska a začnú padať vtipy z tej ktorej lokality. Určite to každý z nás dobre pozná. Čo však tie z Michaloviec a okolia, poznáte nejaké? My sme vybrali tie najlepšie :) Slováci si zo seba vedia spraviť srandu, o tom niet pochýb. Populárne sú vtipy o Východniaroch či Záhorákoch, čo však Michalovce a okolie? U nás tomu inak nebolo v minulosti ale ani v dnešných dňoch. Pre zdvihnutie nálady si nenechajte ujsť vtipy, ktoré sme vybrali len pre vás, samozrejme, v rámci všetkej slušnosti.

Čítajte tu: Dobré vtipy nikdy nesklamú, najmä ak sú z Michaloviec a okolia: Vybrali sme TOP 10 :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM