Rôzne

V Michalovciach sa konala Knižná zóna bez peňazí: Pozrite si to v obrazoch

V našom meste sa uskutočnila pekná akcia. Ľudia mohli zavítať na Knižnú zónu bez peňazí. Prinášame aj fotky z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa konala Knižná zóna bez peňazí: Pozrite si to v obrazoch
15
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach si prišli na svoje nielen milovníci literatúry. Počas Knižnej zóny bez peňazí, ktorá sa uskutočnila v uplynulú sobotu vo Freedome, si mohli odniesť ľudia knihy či hry zadarmo.

Bez peňazí

V uplynulé sobotné ráno ste mohli stretnúť ľudí, ktorí smerovali na námestie do Freedomu. Práve tam totiž štartovala Knižná zóna bez peňazí, ktorá trvala až do večera. Niektorí tam priniesli knihy, na ktoré už doma nemali miesto, iní si naopak prišli doplniť vlastnú knižnicu.

„Počuli sme o akcii a tak sme sem prišli s plnou taškou kníh. V byte nám už prekážajú, snáď niekoho iného potešia,“ uviedla seniorka Mária.

Stretli sme však napríklad aj rodičov s deťmi. „Deti si tu samé vyberajú, čo sa im páči a k tomu nemusíme platiť ako v kníhkupectvách. Je to zaujímavý recyklačný spôsob,“ pochvaľoval si jeden z prítomných rodičov.

Aj CD či DVD

Priestory, kde sa spomínaná akcia konala, priebežne zapĺňali ľudia všetkých vekových kategórii počas celého víkendového dňa. Zaujal ich aj výber z počítačových hier, CD či DVD nosičov. Dobrovoľníci akcie všetky prinesené veci systematicky triedili a tak bolo veľmi jednoduché si vybrať alebo nájsť rôzne literárne žánre.

A navyše, organizátori ešte vopred zverejnili, že veci, ktorým sa počas zóny nepodarí nájsť nový domov, neostanú ležať v škatuliach, ale budú venované školám, knižniciam, vzdelávacím inštitúciám a podobne.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z Knižnej zóny bez peňazí v Michalovciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Objektívom: V metropole Zemplína si prišli na svoje nielen milovníci literatúry
15
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM