Rôzne

Vodné radovánky v Michalovciach a okolí? Špeciálny ťahák, ktorý sa vám v lete zíde

Letná kúpacia sezóna je už tu. Chystáte sa užiť si vodu v Michalovciach či v okolí? Ponúkame vám špeciálny ťahák.

Ilustračný obrázok k článku Vodné radovánky v Michalovciach a okolí? Špeciálny ťahák, ktorý sa vám v lete zíde
Zdroj: Dnes24.sk

Slnko už poriadne pripeká a počasie sa zmenilo na letné. Mnohých čoraz viac lákajú vodné radovánky. Ak sa chystáte užiť si ich v Michalovciach a okolí, pripravili sme pre vás špeciálny prehľad s informáciami, ktoré sa vám zídu.

Mestské kúpalisko

Kúpalisko v Michalovciach je obľúbeným miestom, kde tráviť horúce letné dni, a to nielen pre Michalovčanov, ale i ľudí zo širšieho okolia. Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce zverejnili, že mestské kúpalisko bude otvorené v letných mesiacoch od 1. júla do 21. augusta s možnosťou opaľovania sa na trávnatej ploche v areáli kúpaliska.

Môžete ho navštíviť od utorka do nedele a to v čase od 10. do 18. hodiny. Zisťovali sme aj ceny, vstupné za jednu osobu vrátane detí je 2 €, od 15. do 18. hodiny vrátane detí je to prsné euro. Rodič s dvoma a viac deťmi do 15 rokov má vstup za 1 euro. Cena 1 € platí len pre rodiča, dieťa platí podľa platného cenníka.

Čítajte tiež: Ak v ňom obľubujete relax, možno zaujmú aj vás: 13 zaujímavých cifier o michalovskom kúpalisku

Jazero vo Vinnom

Vinianske jazero sa nachádza v katastri obce Vinné, vzdialené 11 km od Michaloviec a iba 3 km od Zemplínskej šíravy. V letnej sezóne táto oblasť ponúka bohaté kultúrne a spoločenské vyžitie. Obkolesuje ho prekrásna príroda. Svojou rozlohou je malé, má iba 8 ha, ale návštevníci tvrdia, že je jedným z tých teplejších jazier. Je určené na kúpanie, vodné športy a rybolov. Jeho priemerná hĺbka je 3 m.

Na mieste môžete využiť požičovňu vodných bicyklov, člnov, tenisový kurt, požičovňu športových potrieb, ihrisko na plážový volejbal. Pre ľudí je tiež pripravená výučba jachtingu a vodných športov i detské ihrisko. Areál ponúka veľa možností na ubytovanie aj stravovanie. Ubytovať sa dá v chatovej osade, autokempingu, v okolí vo viacerých penziónoch a v hoteloch. Oblasť je obľúbená vďaka výborným podmienkam pre turistiku i cykloturistiku.

Čítajte tiež: Letné obrázky z Vinného: Okrem krásnych dievčat pútali pozornosť muži zákona na koňoch!

Divoká rieka aj termálna voda

Zlákať vás môže aj Thermalpark Šírava. Ten disponuje štyrmi bazénmi – vlnový plavecký, relaxačný, masážny a detský bazén vo vnútri. Zaujímavý je najviac plavecký bazén, v ktorom nastáva simulácia morského vlnenia. Samozrejmosťou sú aj atrakcie ako šmýkačky (dlhšia, kratšia), divoká rieka, hojdací záliv a detské ihrisko.

V hale je reštaurácia a ležadlá na relax. Termálne bazény s vysoko mineralizovanou geotermálnou vodou sú vo vonkajšom prostredí budovy, spolu s masážnym a plaveckým bazénom. Na prvom poschodí je tiež wellness a saunová časť. Rekreanti sa môžu tešiť aj na peknú pláž s lavičkami, osvetlením a ležadlami vonku.

Šírava a bazény

Ľudia k slovenskému moru mieria aj kvôli kúpaniu sa v bazénoch. V Kaluži sa nachádza neplavecký bazén, ktorý bol uvedený do prevádzky v roku 2003. Bazén má dĺžku 112 m, šírku 12 m a hĺbku 1,2 m. Nachádzajú sa tam aj dva detské bazény s hĺbkou 0,4 m. Voda v bazéne je z vlastných obecných zdrojov – studní.

Ako uvádza obec, denný vstup do bazéna pre osoby staršie ako 6 rokov bude od pondelka do štvrtka stáť 2,50 €. Denný vstup do bazéna pre osoby staršie ako 6 rokov stojí v piatok, sobotu a nedeľu tri eurá. Za vstup do bazénu po 16. hodine zaplatíte 2 €.

Čítajte tiež: Zemplínska šírava a kvalita vody? Toto pred štartom sezóny odkazujú hygienici!

Umelé kúpaliská ponúkajú predovšetkým osvieženie a zábavu počas horúcich letných dní. Mnohých ale nebaví len tak nečinne vylihovať pri bazénoch. Pre milovníkov športu a pohybu sú tu aj športové možnosti, ktoré ponúkajú tunajšie kúpaliská. Bazény Kaluža majú v blízkosti aj fitness stacionáre a volejbalové ihrisko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM