Správy

Blíži sa odomknutie vôd Šíravy: Pozrite si medzi prvými, čo sa chystá pri otvorení kúpacej sezóny

Na Zemplínskej šírave už o pár dní vypukne nová letná sezóna. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční v rekreačnom stredisku Kamenec. Vieme, na čo sa ľudia môžu tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa odomknutie vôd Šíravy: Pozrite si medzi prvými, čo sa chystá pri otvorení kúpacej sezóny
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Letnú sezónu otvoria na Šírave 19. júna, na nápor rekreantov sa pripravujú aj bazény a kemping. V minulom roku zaznamenali vo všetkých strediskách, ktoré obec spravuje, približne 40 000 návštev­níkov. Pozrite sa, aké lákaladlá ľudí čakajú tento rok.

Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy

Otvorenie letnej sezóny bude už o pár dní. Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu, ktorá združuje mestá, obce a podnikateľské subjekty v regióne dolný Zemplín, pripravuje Retro na Šírave. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční na stredisku Kamenec. Všetko to vypukne 19. júna o 15. hodine zahájením podujatia a slávnostným odomknutím vôd Zemplínskej šíravy. Odomknutie vôd na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu. Nasledovať bude vystúpenie folklórnej ľudovej skupiny Zemplín. Návštevníci si vychutnajú i hudbu skupiny Vidiek a vystúpi aj Ščamba.

Otvorenie Šíravy bude pod taktovkou moderátora Richarda Hergotta. Ako zverejnila Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu, súčasťou programu bude zahájenie charitatívnej akcie Nadácie Markíza a uvedenie publikácie Zemplínska šírava. S ukážkami sa predstavia aj príslušníci ozbrojených síl, policajného a hasičského zboru Slovenskej republiky. Pre deti budú pripravené atraktivity ako skákacie hrady, či maľovanie na tvár.

Retro kalendár

Súčasťou aktivít bude zriadenie retro múzea Retro izba dovolenkárov na stredisku Hôrka, kde môžu záujemcovia prispieť darovaním alebo bezplatným požičaním retro dovolenkových predmetov, ktoré patrili v minulosti do dovolenkovej výbavy každého návštevníka slovenského mora. Všetky tieto predmety môžete priniesť do Turistickej informačnej kancelárie, Námestie osloboditeľov 30, číslo dverí 105, a to do 17. júna 2016. Do 15. augusta sa môžete zapojiť do súťaže s červeným muškátom. Viac info TU. Retro kalendár kultúrnych aktivít na Zemplínskej širave v rámci 50. výročia ponúkne rekreantom 9. júla zábavu v pľevni, 24. júla retro disco, 31. júla galaprogram a 5. augusta návrat na slnečný Lúč.

Môže vás zaujímať:

Amfiteáter na Šírave odhalil svoje lákadlá: Toto všetko môžete zažiť počas letnej sezóny!

FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM