Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Máte ich pekne pokope: Najzaujímavejšie články z celého týždňa

Urobte si rýchly prehľad ohľadom najzaujímavejších článkov, ktoré sme počas tohto týždňa priniesli našim čitateľom. Práve teraz vám ich prinášame pekne pokope.

Ilustračný obrázok k článku Máte ich pekne pokope: Najzaujímavejšie články z celého týždňa
Zdroj: Dnes24/TASR

Námestie pred rokmi

Na súčasnú podobu michalovského centra sme si rýchlo zvykli a niekedy je ťažké uveriť, že to bolo len pred pár rokmi, keď naše námestie vyzeralo inak. Spomínate si ešte? Zábery nafotené okolo Fontány lásky ešte pred rekonštrukciou vám osviežia pamäť.

Leto na Šírave

S fotoaparátom v ruke sme navštívili dva najznámejšie rekreačné strediská Zemplínskej šíravy – Lúč a Kamenec. Počas týždňa sme vám priniesli zábery priamo z brehov zemplínskeho mora. Letné obrázky, ktoré sme našim objektívom zaznamenali, si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii..

Špacírky neďaleko hraníc

Zažite obľúbené podujatie špacírky na vlastnej koži. V septembri plánujú podujatie, ktoré vás zavedie po stopách filmu Čiara a to s odborníkom histórie.Netradičný spôsob poznávania histórie bude tentoraz venovaný filmu Čiara. Trasa povedie od Michaloviec cez Zalužice, Sobrance, Tibava, Beňatina až do Uble, kde sa odohráva dej filmu. Scenár filmu totiž súvisí s ukrajinskou hranicou neďaleko Michaloviec.

Objav

Na Vinianskom hrade pokračujú stavebné práce, ale aj výskum. A archeológovia natrafili na nový objav z 13. storočia. Jeho odhalenie je pre odborníkov veľkým prekvapením! Novým objavom pre archeológov, ktorí realizujú výskum na Vinianskom hrade, je vstupná brána pochádzajúca z 13. storočia. Podľa odborníkov je vo veľmi zachovalom stave.

Jarmok

Počas týždňa sme vám priniesli aj článok zo 48. ročníka Zemplínskeho jarmoku, na ktorom sme sa boli pozrieť hneď v jeho prvý deň a to aj s našim objektívom. Boli sme aj pri slávnostnom otvorení i vyspovedali ľudí, viac už si môžete pozrieť tu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM