Samospráva

Michalovčania, pripravte sa na zmeny v doprave: ZOZNAM spojov MHD, ktoré budú zrejme zrušené!

Mestská autobusová doprava bola pre Michalovce vždy stratová. Padol návrh o zrušení viac ako desiatky autobusov. Pozrite si presne, o ktoré linky pôjde...

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, pripravte sa na zmeny v doprave: ZOZNAM spojov MHD, ktoré budú zrejme zrušené!
Zdroj: Dnes24.sk

Od júla tohto roka by malo byť v Michalovciach zrušených 15 spojov Mestskej autobusovej dopravy (MAD).Pozrite, o ktoré spoje ide.

Zrušia 15 autobusov?

Spoločnosťou D.Z.S. – M.K. Trans s.r.o. za rok 2015 Mestu predložila doklady k údajom ako sú celková úhrada na zabezpečenie výkonu prevádzky MAD v meste Michalovce 510 716,66 €. Počet prejazdených kilometrov bol 490 830 km. Previezlo sa 605 825 cestu­júcich. „Celkove dôjde k zrušeniu 15 spojov , trasa sa upraví v troch prípadoch a v jednom prípade sa upraví čas odchodu autobusu,“ uviedlo sa na mestskom zastupiteľstve.

Návrhy na zrušenie týchto spojov

Na zastupiteľstve padol návrh zrušiť tieto spoje: linka 4 spoj 71, linka 4 spoj 83, linka 4 spoj 87, linka 4 spoj 91, linka 4 spoj 93, linka 4 spoj 95. „Vyššie uvedené spoje číslo 71, 83, 87, 91, 93 a 95 linky číslo 4 boli do cestovného poriadku doplnené pre zabezpečenie dopravnej obsluhy obyvateľov po presťahovaní autobusového nástupištia z Kostolného námestia k ŽSR. S odstupom času však bolo zistené, že spoje sú málo využívané, preto ich navrhujeme zrušiť,“ uvádza dopravca.

Linka 1 spoj 51 (pokračovanie spoja 46) má byť zrušený, čím sa ušetrí náklad 1350 €. Linka 2 spoj 4 má alternatívu v spoji PAD a časť v spoji L3 S11, preto je možné ho zrušiť tiež. Linka 5 spoj 1 navrhuje dopravca zrušiť, v prípade, že by bol ponechaný, je potrebné zo strany dopravcu ho upraviť tak, aby trasa tejto linky bola bez zbytočného zachádzania.

Na linke 4 spoj 97 navrhuje dopravca zrušiť, a to v trase od Yazaki po ŽSR. V opačnej trase možno zruší aj spoj 101 na rovnakej linke. ki

Linka 2 spoj 2 má alternatívu v PAD a v spoji S3 MAD L4 (ArrivaMI 5:03 Michalovce – Čečehov – Iňačovce), preto je možné ho zrušiť. Linka 2 spoj 3 má alternatívu v PAD (ArrivaMI 5:30 Michalovce-Pavlovce nad Uhom-Vysoká nad Uhom-Pinkovce/Veľké Kapušany), preto je tiež možné ho zrušiť. Na základe vyššie uvedeného navrhli preto spoje 2, 3, 4 na linke 2 zrušiť.

Linka 9 spoj 22 ŽSR–Topoľany navrhli zrušiť aj v opačnom smere, pretože je možné ho nahradiť alternatívnymi spojmi a to autobusmi smerujucími do Košíc, Strážskeho, Humenného, Prešov, Vranov…

Pozor na zmeny

Linka 1 spoj 46 má byť trasa upravená z pôvodnej trasy: Močarianska -Družba–TESCO) na novú trasu (Močarianska -ŽSR) bez obsluhy (Družba-TESCO). Odchod linka 4 spoj 89 bude o 10 minút posunutý.

Linka 2 spoj 24 nemá náhradu preto ho navrhli ponechať. Rovnako aj linka 4 spoj 3. Linka 5 spoj 2 je prístavný k spoju S1 pri jeho ponechaní spoj číslo S2 je potrebné ponechať.

Môže vás zaujímať:

Dane a poplatky v Michalovciach: Prečítajte si, koľko pribudlo do mestskej kasy

Michalovčania sú pod drobnohľadom: Tipnite si počet kamier v meste a okolí

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Michalovciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

V čerpaní europeňazí patríme medzi slovenskú špičku: Toto sú TOP projekty, pozrite tú sumu!

Michalovce rušia 15 spojov MHD: Primátor ide rokovať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM