Rôzne

Michalovčania si užívajú farebnú jeseň aj v centre mesta: Sychravé počasie nič nekazí, FOTO

Metropola Zemplína je napriek posledným daždivým dňom aj tak krásna. Námestie si denne užívajú desiatky obyvateľov, ktorí sa v centre bicyklujú, korčuľujú a najčastejšie kočíkujú. Pozrite si paletu farieb nášho námestia,

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania si užívajú farebnú jeseň aj v centre mesta: Sychravé počasie nič nekazí, FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň zavítala aj do centra Michaloviec. My sme sa boli pozrieť na to, ako toto sychravé počasie vnímajú naši obyvatelia. Napriek dažďu a nedostatku slnka prekypujú energiou a nechýba im ani pozitívne myslenie, veď posúďte.

Kočíkujú napriek počasiu

Aj keď posledné dni od rána do večera len prší, ľudia musia chodiť každé ráno do práce a do školy. No, nevyhýbajú sa ani námestiu. Na každom kroku stretnete mamičky s kočíkmi, ktoré sa usmievajú na svoje milé bábätka. Či už prší alebo nie, prechádzka vraj musí byť. „My sa spolu prejdeme a maličká zaspinká. Je to dobré na imunitu a my mamičky sa tiež aspoň trochu vyvenčíme,“ povedala nám so smiechom michalovská mamička.

Na kolesách v daždi

Dážď neprekáža ani cyklistom. Mestom sa premávajú plnou rýchlosťou menší cyklisti s veľkými prilbami na hlavy a tí starší si skracujú cestu mestom. „Dážď nám nevadí, aspoň sa viac ošpliechame vodou,“ smiali sa chlapci. Z domu však vyrazili, keď ešte nepršalo. Podľa ich slov, prší teraz stále a hýbať je sa dobré. „Lepšie ako v bare, na bicykli nič neminieme a nemáme ešte 18,“ zažartovali.

Fontánky, korytnačky, výstava

Fontána lásky stále funguje. Aj keď sa ňou už ľudia neovlažujú, deti sa stále radi po nej prejdu..Obľúbená fontána pri Výškovej budove stále láka deti. Dokonca sme videli chlapčeka, ktorý napriek zime skončil v podzemnej fontáne pod spŕškou vody :-) Samozrejme nečakane a omylom. Detskú radosť to však nezničilo. Z vody sa stále tešia korytnačky na námestí, o ktorých sme už písali v súvislosti so záchranným hniezdom v záhradkárstve :-)

Medzi kvapkami dažďa si môžu ľudia stále vychutnať Galériu pohľadov. Poponáhľajte sa, mesto ju čoskoro odstráni. Centrum napriek tmavému filtru, ktorý akoby umelo vytvárala obloha, žiari farbami. Je to tak vďaka stále farebnému trávniku s pestrou paletou kvetín. „Sirôtky sú nádherne,“ potešila sa z pohľadu okoloidúca.

Pozrite si FOTO

Môže vás zaujímať:

Jesenné upratovanie v Michalovciach: KOMPLETNÝ HARMONOGRAM rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

Michalovčan Vlado (68) má v chove svojich husokačiek jasno: Netreba žiť na dedine, BIO vajcia aj v meste! VIDEO pobaví

Nechajte sa inšpirovať michalovskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi

Orechová sezóna v Michalovciach: Zberači prezradili lokality, dôchodca poradil ako si prilepšiť k dôchodku

Ešte vás to nezlákalo? 5 dôvodov, prečo je super byť v Michalovciach cyklistom

Námestie počas sychravých dní: Ako si ho vychutnávajú Michalovčania?
21
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM