Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovské deti zo sociálne slabších rodín majú šancu na prázdniny v hoteli na Šírave: Bez peňazí, podmienky vnútri

Mesto prišlo so zaujímavou ponukou. Sociálne slabšie rodiny môžu svojim deťom poskytnúť skvelé prázdniny. Športové aktivity, relax, zábavu v srdci Zemplína a v lone Šíravy. Stačí si len prečítať podmienky a vyplniť žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské deti zo sociálne slabších rodín majú šancu na prázdniny v hoteli na Šírave: Bez peňazí, podmienky vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto na svojom oficiálnom webe uverejnilo, že deti zo sociálne slabších rodín môžu zažiť letný tábor zadarmo. „Zúčastniť sa ho môžu všetci vo veku od 8 do 12 rokov, ktorí splnia podmienky a nepotrebujú špeciálnu zdravotnú, či psychologickú starostlivosť,“ uvádza sa ďalej na michalovskej stránke.

Prázdniny zadarmo?

Podľa mestského oznamu na nich čaká zemplínske more a ubytovanie v hoteli Granit Zemplínska šírava. V rekreačnom komplexe zotavovne a hotela je možné využiť tenisové kurty, volejbalové ihriská, miniaturgolf, krytý plavecký bazén, posilňovňu, saunu, vodoliečbu, elektroliečbu. Mesto Michalovce uvádza, že počas ôsmych dní budú mať zabezpečenú celodennú stravu, zdarma ubytovanie i cestovné poistenie.

Dva tábory

Letné tábory sa uskutočnia v dvoch termínoch. Prvý turnus štartuje od 13. do 20. júla. V auguste sa pre vybrané deti začína letný tábor 10. augusta, ktorý potrvá do 17. augusta. Stačí, aby aspoň jeden člen spoločne posudzovanej domácnosti bol zárobkovo činný. Celkový príjem sa posledný mesiac nemôže byť vyšší ako 800 eur. Výsledok spracovania žiadostí bude oznámený len úspešným žiadateľom najneskôr do 5 pracovných dní od určeného termínu zaslania žiadosti, a to telefonicky aj písomne formou doručenia prideleného bezplatného poukazu. Zoznam detí, ktoré sa zúčastnia letného tábora, bude zároveň prístupný na web stránke http://www.minv.sk/.

Viac o podmienkach nájdete na stránke mesta Michalovce.

Čítajte tiež:

Ojedinelý projekt, aký sme tu ešte nemali: Špacírka po stopách michalovských Židov, sprevádzať bude fundovaný historik!

Nezmeškajte festival na Šírave: Mieri k nám elita elektonickej hudby

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 6 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Šíravu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM