Veronika Ondo-Cholewová Šport

Michalovskí futbalisti na pôde veľkého favorita: Vladimír Rusnák vysvetľuje našu stratégiu

Navlas rovnaký rezultát ako pred šiestimi dňami na žilinskej pôde zaknihovali na ihrisku lídra tabuľky v Trenčíne futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Ako dopadli v zápase najvyššej súťaži Fortuna ligy?

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí futbalisti na pôde veľkého favorita: Vladimír Rusnák vysvetľuje našu stratégiu
Zdroj: TASR

Nováčik súťaže MFK ZEMPLÍN prišiel do Trenčína s taktikou udržať čo najdlhšie nerozhodný výsledok a majster sa do šancí v úvode zápasu dostával ťažko. Michalovčania zopakovali výsledok spred týždňa zo Žiliny. Na Sihoti podľahli úradujúcemu slovenskému majstrovi. V zápase 12. kola Fortuna ligy, ktoré bolo zároveň prvým v druhej tretine súťaže, podľahli držiteľovi double 0:2 (0:1).

Hosťujúci gólman

O individuálnu šancu sa po pätnástich minútach hry pokúšal Bala. Z uhla však trafil iba bočnú sieť Kelemenovej brány. Šancí v prvom polčase bolo ako šafranu a iba kvalitná kombinácia a trpezlivosť mohla domácemu tímu pomôcť k tomu, aby mali možnosť ohroziť Kelemena. V 27. min. hosťujúci gólman podbehol center, no jeho spoluhráči loptu odkopli do bezpečia. Po polhodine hry centrovanú loptu síce minul Wesley, tá sa dostala až k Rabiouvi, ktorý umiestnenou strelou k tyči otvoril skóre zápasu. V 40. minúte ani na dvakrát nedokázali Trenčania po rohovom kope prepasírovať loptu do siete, a tak do kabín odchádzali s jednogólovým vedením.

Obranná ulita

Obraz hry sa po prestávke prakticky nezmenil. Hostia MFK ZEMPLÍN napriek jednogólovej prehre zostali v obrannej ulite. Po hodine hry mohol upokojujúci druhý gól Trenčína po rohovom kope pridať Wesley, Kelemen však jeho hlavičkové zakončenie dokázal vyraziť. O desať minút poslal Madu center na Gubu, ten sa snažil prehodiť brankára, ktorý napokon končekmi prstov loptu vytesnil na brvno. V 78. min namiesto lopty skončil v sieti Wesley, keď nedočiahol na prudkú loptu.

Štyri minúty pred naplnením deväťdesiatej minúty mohli Michalovce vyrovnať. Spoza pokutového územia vypálil Mensah a lopta z jeho kopačky rozozvučala brvno.

V nadstavenom čase sa domácim predsa len podarilo streliť druhý gól, keď pri brejkovej situácii zostal vo veľkom vápne nikým nepokrytý Bero a upravil na konečných 2:0.

Reakcie trénerov

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: „Dnes to bolo predovšetkým o dobýjaní súperovej brány. Aj keď sme boli dominantní, ťažko sme sa presadzovali v krídelných priestoroch. Po prestriedaní nastalo zlepšenie. Dostávali sme sa až do predfinálnej fázy. Koncovka nebola podľa našich predstáv. Do ďalších zápasov musíme ísť trpezlivo a rýchlejšie v práci s loptou. Na dva góly sme sa až príliš nadreli.“

Vladimír Rusnák, asistent trénera Michaloviec: „V Trenčíne sme chceli hrať zo zabezpečenej obrany. Prvý polčas sme obranný blok stiahli až veľmi a mali sme hrať o zónu vyššie. V druhom polčase to bolo o čosi lepšie. V závere sme siahali na bod, viackrát nás podržal brankár. Pri troche šťastia sme mohli streliť gól. Domáci po celý čas kontrolovali hru a vyhrali zaslúžene.“

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy

Čítajte tiež:

Zápas MFK Zemplín so Žilinou si tréner vychutnal netradične: Šturmova lavička zostala prázdna!

Michalovskému trénerovi praskli nervy: Za výroky o mafii ho čaká disciplinárne konanie

Vypredaný štadión domácim nepomohol: Reakcie fanúšikov a emócie trénera na vlastný gól

MFK Zemplín v zápase so Spartak Trnavou prekvapil: Vedeli, kde udrieť

MFK Zemplín v najvyššej súťaži bojoval s novými posilami: Tempo napínavého zápasu udávali diváci

MFK Zemplín so súperom v Trenčíne
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM