Rôzne

Návštevníci Šíravy sa vrátia desiatky rokov dozadu: Na pláž príde veľké retro

Tento rok si naše slovenské more pripomína 50 rokov zahájenia turizmu na Zemplínskej šírave. Čaká nás veľké retro prekvapenie, ktorého môžete byť súčasťou.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci Šíravy sa vrátia desiatky rokov dozadu: Na pláž príde veľké retro
Zdroj: TASR

Leto 2016 sa nesie v znamení osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave. Pri tejto príležitosti pripravili členovia Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu viacero zaujímavých podujatí v retro štýle. Ľudí čakajú ešte stanovačky na pláži ako pred mnohými rokmi a tí, čo sa oblečú v retro štýle, budú mať vstup na pláž zdarma.

Čítajte tiež: Mladík na Šírave si pospal pri móle: Po prebudení ho čakalo nepríjemné zistenie!

Desiatky rokov dozadu

Stredisko Hôrka preslávila aj jeho dominanta, budova Espresso Kotva, ktorú postavil v 70. rokoch Chemkostav Michalovce ako štýlovú kaviareň v námorníckom duchu. Obnovy sa po rokoch dočkali penzión aj prírodný amfiteáter. V rekreačnom stredisku Hôrka, ktoré poznajú ľudia aj pod názvom Lúč, to čochvíľa ožije stovkami návštevníkov. Nachystaný je už bohatý program, ktorý ich prenesie desiatky rokov dozadu.

Čítajte tiež: FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Všetko odštartuje v piatok 5. augusta od 14. hodiny. Na pláži si budete môcť zasúťažiť v športovom duchu, či pozrieť si retro bus, akým sa kedysi chodievalo na Šíravu. Návštevníci môžu tiež vidieť retro dovolenkové predmety, ktoré patrili v minulosti do dovolenkovej výbavy každého návštevníka. Retro múzeum je súčasťou Turisticko informačnej kancelárie, ktorá je otvorená počas letnej turistickej sezóny každý deň od 10. do 16. hodiny.

Plavby loďou

Okrem oddychu, rekreácie a kultúrneho vyžitia poskytuje vodná nádrž návštevníkom už tradične aj výletné plavby loďou. Tie sú taktiež súčasťou minulosti zemplínskeho mora. Rekreačné plavidlo brázdi vody tejto priehrady už vyše 20 rokov. Loď s názvom Zemplín sa na svoju pravidelnú plavbu vydáva zo strediska Hôrka. Štartuje počas dňa v rôznych intervaloch.

Z Hôrky smeruje na Medvediu horu, Kamenec, následne ku Klokočovu a pri Paľkove sa otáča a vracia naspäť do prístavu. Loď vozí návštevníkov po nádrži nepretržite už od roku 1993. Kapacita Zemplína je 60 osôb.

Môže vás zaujímať:

VIZUALIZÁCIE: Legendárna Kotva na Lúči sa zmení takmer na nepoznanie!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM