Správy

Plavba na Šírave strhla veľkú pozornosť: Pozrite, kto nastúpil na výletnú loď, FOTO vnútri

Zemplínska šírava zažila plavbu, ktorá na seba pritiahla veľkú pozornosť. Jazdu na výletnej lodi si totiž na slovenskom mori užil vzácny hosť.

Ilustračný obrázok k článku Plavba na Šírave strhla veľkú pozornosť: Pozrite, kto nastúpil na výletnú loď, FOTO vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Na starej výletnej lodi sa povozil samotný prezident. Na plavidlo totiž nastúpil Andrej Kiska. Hlava štátu ešte predtým navštívila známu vinohradnícku dedinu nášho regiónu.

Vinohradnícka obec centrom rokovania

Andrej Kiska si to totiž namieril do obce Vinné, kde ho vítali nielen vinári, ale aj ďalší obyvatelia malebnej dedinky. Vinné patrí medzi najväčšie a historicky najstaršie vinohradnícke obce vo východoslovenskom regióne. V dedine sa pestovaniu vinnej révy a dorábaniu vína venuje približne 250 rodín. Hlava štátu prišla do Vinného rozprávať o podpore turizmu a cestovného ruchu na Zemplínskej šírave. Zasadla pri okrúhlom stole spolu so starostami a primátormi regiónu. Podarilo sa nám zistiť, o čom hovorili za zatvorenými dverami.

„Spolu s pánom prezidentom a jeho tímom sme spoločne so starostami obcí Kaluže a Klokočova a primátorom mesta Michalovce, vybranými podnikateľmi z oblasti cestovného ruchu, rokovali o súčasnej situácii v rekreačných strediskách na Zemplínskej širave a Vinianskom jazere,“ prezradil pre náš spravodajský portál Marián Makeľ, starosta Vinného.

Šírava je podľa prezidenta výborné miesto

Vo Vinnom predstavili Kiskovi Šíravu a debatovali o možnostiach rozvoja jej potenciálu. Potom sa presunuli do rekreačného strediska Hôrka a absolvovali plavbu loďou. Popri plavbe sa porozprávali aj o Šírave. Počas pracovného výjazdu na Zemplíne povedal prezident Andrej Kiska, že slovenské more zďaleka nevyužíva potenciál, aký má:

„O Zemplínskej šírave sa, žiaľ, popísalo v minulosti veľa zlého, pritom je to, z pohľadu vody a možnosti rekreácie skutočne výborné miesto.“

Podľa prezidenta je potrebné veľa vecí zmeniť. „Ak by sa zo Zemplínskej šíravy podarilo spraviť to, čo bolo v minulosti, znamenalo by to aj prácu, aj rozvoj celého regiónu," zdôraznil.

Môže vás zaujímať:

Prezident Kiska sa v Michalovciach rozhovoril aj o Šírave: Toto by znamenalo rozvoj celého regiónu! FOTO

Chvíle, keď na gymnázium v Michalovciach vkročil prezident: Kisku čakal dav študentov, nechýbali ani tľapnutia rúk

Známa vinohradnícka dedina Zemplína láka návštevníkov: Ak milujete víno, hneď zbystrite pozornosť!

Prezident sa previezol výletnou loďou na Šírave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM