Samospráva

Pozrite si plány Michaloviec na Mlynskej: Má tam vyrásť kontajnerová stavba

Vzhľadom na pomerne veľké zastúpenie rómskeho etnika v Michalovciach, je v pláne v Angy mlyne postaviť komunitné centrum. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si plány Michaloviec na Mlynskej: Má tam vyrásť kontajnerová stavba
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

S realizáciou terénnej sociálnej práce v lokalite Angy mlyn má mesto už skúsenosti. Začiatky organizovanej práce terénnych pracovníkov sa udávajú už od roku 2008. Mesto chce pokračovať v terénnej sociálnej práci na Ulici mlynskej a rozšíriť ju o aktivity ko­munitného centra.

Čítajte tiež: Deň otvorených dverí v kasárňach je zrušený: Dôvodom je žltačka!

Spolufinancovanie mesta

Ako mesto informovalo, v júli bola zverejnená výzva so zameraním na výstavbu nových komunitných centier v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít v rámci operačného programu Ľudské zdroje. „Mesto sa už uchádzalo o dotáciu Ministerstva vnútra SR na výstavbu nového komunitného centra, avšak schválená dotácia svojou výškou nepostačovala na realizáciu komplexného projektu,“ zverejnila radnica.

Čítajte tiež: Došlo v osade Angi mlyn k týraniu psov? Toto je reakcia mesta a polície!

Projekt nového kumunitného centra je podľa radnice plne v súlade s územným plánom mesta a hospodárskeho rozvoja mesta. Súčasťou žiadosti o príspevok bolo aj uznesenie o spolufinancovaní a realizácii projektu. „Celková alokácia na výzvu je 15 000 000 €, mesto sa bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok vo výške 120 000 €, pričom spolufinancovanie mesta je vo výške 5 % celkových oprávnených nákladov rozpočtu projektu,“ informovalo mesto.

Kontajnerová stavba

Mestské zastupiteľstvo v Michalovciach  schvá­lilo na ostatnom rokovaní predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok za účelom realizácie projektu Komunitné centrum mesta Michalovce. „Poslanci schválili zabezpečenie realizácie projektu v súlade s podmienkami poskytnutia pomoci, zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu vo výške rozdielu celkových výdavkov projektu a poskytnutého príspevku v súlade s podmienkami poskytnutia pomoci,“ zverejnila radnica.

Čítajte tiež: Mesto bude pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia: Aké práce sú v pláne?

Obsahom projektu je výstavba komunitného centra, strediska osobnej hygieny, pričom centrum má byť realizované systémom kontajnerovej stavby pozostávajúcej zo 7 kontajnerov umiestnenej na Ulici mlynskej v blízkosti bloku E. Súčasťou stavby má byť aj vybudovanie potrebných prípojok (vodovodná, kanalizačná, NN), vybavenie KC a iné potrebné výdavky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM