Rôzne

Ľudom sa naskytol pekný výjav: Lode na Šírave bojovali o majstrovský titul

Na Zemplínskej šírave sa naskytol veľmi pekný výjav. A to rovno na vode. Zemplínske more skrášlili lode, ktoré bojovali o majstrovský titul.

Ilustračný obrázok k článku Ľudom sa naskytol pekný výjav: Lode na Šírave bojovali o majstrovský titul
Zdroj: Jachtklubu Zemplínska šírava

Zemplínske more, ktoré prirovnávajú často k zátokam Jadranu, sa stalo dejiskom zaujímavých majstrovstiev. Šíravský vietor si okúsilo niekoľko majiteľov lodí.

So zahraničnou účasťou

Zemplínska šírava má na Slovensku ideálne podmienky pre jachting. Aj preto sa tu konali majstrovstvá kajutových lodí. Už štvrté desaťročie využívajú vynikajúce podmienky slovenského mora nielen milovníci lodí, ktorí našli pre svoj prístav a centrálu krásne miesto na Medvedej hore, ktoré má blízko k zátokám Jadranského mora. Práve tu sa stretlo vyše 100 lodí na majstrovstvách.

Čítajte tiež: Koniec sezóny na Šírave i vo Vinnom sa blíži: Toto ale ešte môžete zažiť!

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v triede Kajutové lode sa konali v dňoch 27.- 29. augusta na Zemplínskej šírave v časti Hôrka za účasti jachtárov z viacerých krajín. Prišli účastníci z Česka, Maďarska, Poľska a samozrejme zo Slovenska. Organizátormi boli Metropol Košice a Cassovia yacht club Košice. Záštitu nad majstrovstvami prevzal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa.

Povzbudzovanie z brehov

Lode si to tak medzi sebou rozdali na slovenskom mori. Šírava je pre mnohých ideálna. Vetry z každej svetovej strany. Výnimočné je prúdenie vetra od východu, ktoré je tu istou anomáliou, nebezpečný je severný nárazový vietor z Vihorlatských vrchov.

Čítajte tiež: Šaľení na Šírave: Horúce zábery plné adrenalínu, toto ale radšej neskúšajte!

Viac ako 160 účastníkov zápolilo v troch kategóriach kajutových lodí T1,T2 a T3. Boli to lode špeciál, ale aj turistické s posádkou od dvoch do piatich členov. Plánovaných bolo maximálne osem rozplavieb počas troch dní. Víťazná posádka každej z kategórii sa stala majstrom za rok 2016. Zápolenie súťažiacich bolo možné sledovať aj z brehov Šíravy v časti Hôrka.

Môže vás zaujímať:

VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky

Ak milujete Šíravu, toto VIDEO vás dostane: Zábery, ktoré budete chcieť prehrávať zas a znova!

Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Michalovciach

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM