Rôzne

Michalovčania, nepreseďte víkend doma: Na aké podujatia si môžete vyraziť?

Presedieť víkend iba doma, by bola škoda. Vyraziť si môžete totiž napríklad na podujatia v Michalovciach a okolí. My sme z nich vybrali rovných päť

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, nepreseďte víkend doma: Na aké podujatia si môžete vyraziť?
Zdroj: TASR

12. michalovský DIA deň

24. septembra 2016, MsKS

Mesto Michalovce vás pozýva na program 12. michalovského DIA dňa s bezplatným vstupom. Poradenstvo v oblasti zdravia, prezentácie, verejné meranie glykémie, kultúrny program, ako aj športové aktivity pre širokú verejnosť. Tradíciu michalovského DIA dňa založili v tomto meste pred desiatimi rokmi.

Sátoraljaújhely

24. septembra 2016

Najstarší michalovský KST Turista organizuje v sobotu 24. septembra zaujímavú túru. Za priaznivého počasia čaká na milovníkov turitiky Sátoraljaújhely. Čaká na vás výstup na kalváriu, vinné pivnice i vyhliadková veža. Kvôli autobusu je potrebné sa vopred nahlásiť na t.č. 0908027603 alebo mailom na antonhasak@pobox.sk

4 hrady Zemplína

25. septembra 2016, od 7.30, Vinné

Pochod sa uskutoční v nedeľu 25. septembra. Trasa preverí vašu vytrvalosť a prekvapí menej známymi lokalitami spolu s nádhernými výhľadmi. Ako informovalo združenie Návraty, začína sa Hradom Vinné. Jesenný pochod štartuje o 7:30 vo Vinnom. Prvé kroky povedú na Viniansky hrad, ktorý je zrúcaninou gotického hradu pri obci Vinné v okrese Michalovce.

Cesta Slnečnou sústavou 2016

25. septembra 2016 od 10:00 do 14:00, Hrádok

Stovky detí v nedeľu 25. septembra od 10. do 14. hodiny pocestujú vesmírom. Michalovská hvezdáreň pre ne pripravila podujatie Cesta Slnečnou sústavou a súhvezdiami. Účastníci hier môžu prísť aj v zábavných maskách, ktoré budú ocenené. Na stanovištiach Hrádku budú deti plniť rôzne športové a zábavné disciplíny. Deti dostanú sladké odmeny a za priaznivého počasia sa na jednom stanovišti bude ďalekohľadom so slnečným filtrom pozorovať Slnko. Cesta Slnečnou sústavou je v skutočnosti sústavou stanovíšť, ktoré na seba nadväzujú.

Svätenie motorových vozidiel

25. septembra 2016, Topoľany

V nedeľu 25. septembra 2016 sa o 9. hodine ráno uskutoční v Topoľanoch, v časti Michaloviec, požehnanie aut, ktoré budú zaparkované v blízkosti kostola. Posvätiť svoj dopravný prostriedok si môžu prísť vodiči všetkých vekových kategórií z rôznych kútov Michaloviec, ale aj okolia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM