Rôzne

Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Michalovciach a okolí zažiť

Víkend je už tu. Ako stráviť sobotu a nedeľu v Michalovciach a okolí? Dobrou pomôckou vám môžu byť naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Michalovciach a okolí zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Deň Topoľančanov

6. augusta, Topoľany

Podujatie sľubuje veľa dobrej zábavy pre celé rodiny, pre všetky vekové kategórie. Už tradične sa začína sv. liturgiou v miestnom chráme za speváckeho doprovodu Zboru sv. Jozefa pôsobiaceho pri Bazilike Minor v Michalovciach. Tá tohtoročná sv. liturgia bude zároveň špeciálna tým, že sa začne posviackou erbu a vlajky občianskeho združenia Naše Topoľany – ktoré OZ Naše Topoľany venuje všetkým topoľančanom. Prečítajte si viac o programe.

Klokočovská 5

7. augusta, od 12:00, Klokočov

História cezpoľného behu Klokočovská „5“ siaha až do roku 1977. Zakladateľom na počesť vtedy 33. výročia SNP bol pán Milan Karšňák. Presne 7.9.1977 sa začal I. ročník cezpoľného behu pod názvom Klokočovská „5“. Tento názov bol odvodený od dĺžky bežeckej trate, ktorá je presne upravená na 5 km. V nedeľu 7. augusta odštartuje beh Peter Polák a zahrá aj Robo Mikla.

Kultúrne leto II.

7. augusta, 18:00, tribúna námestia

Na michalovskom pódiu sa predvedie mladá slovenská kapela DiAsher Klezmer. Klezmer hudbu tvorili Židia žijúci v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe. V ostatných desaťročiach sa dostala do centra záujmu ľudí na celom svete. Hrajú ju profesionálni i laickí hudobníci a počúvajú ju ľudia všetkých vekových kategórií, rôznej farby pleti a mnohých národností. Jej kúzlo spočíva v spojení typických židovských orientálnych melódií a rytmov s tými našimi – európskymi.

Môže vás zaujímať:

Špecialita počas michalovského jarmoku: Okoštujte zemplínske holubky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM