Rôzne

Šírava sa vie postarať o nádherné zážitky: 10 fotiek, ktoré vás o tom hneď presvedčia

Písal sa rok 1962, keď sa začalo s výstavbou obrovskej priehrady na východnom Slovensku. Odvtedy si Šírava prešla kadečím. No nielen ona, ale aj jej návštevníci, ktorí k nej okrem oddychu a zábavy chodia aj za všakovakými zážitkami.

Ilustračný obrázok k článku Šírava sa vie postarať o nádherné zážitky: 10 fotiek, ktoré vás o tom hneď presvedčia
Zdroj: TASR

Šíravu, zemplínske more, na východe nikomu netreba predstavovať. A aj keď známa vodná nádrž a v očiach viacerých už nie je to čo bývala, stále ju možno považovať za obľúbené letovisko a to v rámci celého Slovenska.

Čítajte tiež: Jedinečný FOTO návrat do leta v roku 1970: Šírava ako top turistická oblasť v Československu!

Atrakcie na vode i na súši

Cestu k nej si každoročne nájde množstvo ľudí. Niektorí kvôli oddychu, iní prichádzajú za zábavou. Bonusom je slnenie a dávka pocitu, ako by ste boli pri mori. Tým to ešte nekončí. Opekačky, grilovačky, chatovačky, motokáry, kolotoče, diskotéky… To všetko prináša absolútne odreagovanie. Okrem toho sa zo Šíravy odnášajú nezabudnuteľné zážitky. Zažijete ich pri vodných radovánkach, člnkovaní, na vodných bicykloch, skútroch, lyžovaní na vode, no svoje o nich vedia hovoriť aj takí rybári s úlovkami v rukách.

Čítajte tiež: Zemplínsku šíravu obsadili profesionálni rybári: Boj o najväčšie kapry a amura! FOTO

Výletná plavba loďou je aj počas tohto leta v ponuke Zemplínskej šíravy. Rekreačné plavidlo brázdi vody tejto priehrady už vyše 20 rokov. Zemplínska šírava má na Slovensku ideálne podmienky aj pre jachting. Posádky jácht na šíravských vlnách nie sú vždy milionári oplývajúci bohatstvom. Jachtári z Jachtklubu Zemplínska šírava si postavili sami aj svoju centrálu v prístave na Medvedej hore. Šíravu obľubujú aj potápači, pre viacerých je slovenské more srdcovkou.

Čítajte tiež: FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Budú aj retro zážitky

Amfiteáter na Zemplínskej Šírave ponúkne bohatý program počas celého leta. Na svoje si prídu priaznivci motocyklov. Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v retro štýle. Nebudú chýbať už tradičné letné akcie, avšak obce Vinné, Kaluža a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej šíravy aj niekoľko noviniek. Čakajú vás aj stanovačky na pláži ako pred mnohými rokmi a ľudia, ktorí sa oblečú v retro štýle, budú mať vstup na pláž zdarma.

Okrem toho sa to na Šírave bude hemžiť krásnymi ženami. Obľúbené letovisko i počas tejto sezóny spozná svoju kráľovnú krásy. Po roku sa tak opäť blížia nezabudnuteľné momenty, ktoré známa priehrada ponúka tým, ktorí si ju obľúbili počas horúcich letných dní.

Prinášame vám 10 fotiek, ktoré hovoria za všetko. Zážitky, aké sa dajú zažiť práve na Šírave!

Šírava sa vie postarať o krásne zážitky: 10 fotodôkazov z obľúbeného letoviska
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM