Správy

V Michalovciach máme stále najviac Michalov a Michael: K rekordu ale chýbali stovky! FOTO

Michalovčania sa pokúsili o rekord. Pomôcť prišla aj najmladšia Michaela (2) a najstarší Michal (92). Skúšali zatočiť aj najmenší holubok.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach máme stále najviac Michalov a Michael: K rekordu ale chýbali stovky! FOTO
Zdroj: TASR

Michalovia, Michaely, ale aj všetci milovníci zábavy sa stretli opäť na pokuse v Michalovciach, aby prepísali zápis v Knihe slovenských rekordov. V sobotu popoludní sústredili najväčší počet nositeľov týchto mien. Len počasie nedoprialo všetkým, aby prišli na námestie do centra mesta.

Hodnota tohtoročného pokusu bola 180 účastníkov. Počas festivalu Fest dupľa v roku 2013 sa na michalovskom námestí zišlo až 413 nositeľov tohto mena.

Tento rok sa nepodarilo tento rekord zlomiť. „Vyrovnali tu slovenský rekord v zatočení najmenšieho holúbka – zvitok kapusty plnený mäsom a ryžou. Dĺžka tejto gurmánskej špeciality merala presne 1,8 cm. Na svoje konto si tento výkon zapísala Jednota dôchodcov,“ informoval Igor Svitok zo Slovenských rekordov. V meste Michalovce je evidovaných na matrike 1102 nositeľov mena Michal – Michaela.

Najstarším účastníkom rekordu bol tradične pán Michal Cibik (92) a najmladšou bola Michaela Tomčová (2). Z najďalej prišiel účastník Michael Fichna z Opavy – Česká republika.

Súčasťou podujatia Michalovciach boli aj súťaže v príprave holúbkov a tak isto v ich jedení. Najchutnejšie holúbky pripravili zástupkyne zo zariadenia seniorov ul. Jána Holého 2 (na snímke č. 5). Diplomy, ktorými ocenili aj ostatné kategórie odovzdal primátor mesta Viliam Zahorčák. Podujatie s názvom Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám pripravili organizátori na záver koncert, v ktorom sa predstavili speváčka Michaella a Michal David revival v podaní nalepšieho imitátora Jana Bartoše

zdroj, foto: slovenske rekordy

Čítajte tiež:

Ťažba halloyzitu pri Michalovciach: Radnica volá po odbornej diskusii

Michalovce získali partnerstvo, ktoré nám budú závidieť mnohí: Toto mesto má jednoducho cveng! FOTO

V Michalovciach už stojí nová kompostáreň za milióny: Kto dostane kompost zadarmo?

Zemplínske múzeum vynovia takmer za 2 millióny eur: Rekonštrukcia je jednou z najväčších v histórii

Michalovce rekord neprekonali: Urobili však najmenší holubok :-)
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM