Rôzne

Pochválili sa krásnymi kvetmi: Súťaž o najkrajší muškát na Šírave je ukončená

Letná súťaž o najkrajšiu muškátovú výzdobu na Zemplínskej šírave je ukončená. Zapojili sa z Vinianskeho jazera, Kaluže, Klokočova, Hôrky i Kamenca.

Ilustračný obrázok k článku Pochválili sa krásnymi kvetmi: Súťaž o najkrajší muškát na Šírave je ukončená
Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu (ZOOCR) má podľa slov referentky Turistickej informačnej kancelárie (TIK) mesta Michalovce Ivety Pazičovej v pláne súťaž organizovať aj v nasledujúcich rokoch. Chce tak podnietiť ďalších majiteľov nehnuteľností k skrášleniu svojich chatiek, hotelov či penziónov.

Komisia rozhodne

V pilotnom ročníku sa do súťaže prihlásilo 17 ľudí. „Veríme, že v budúcom roku určite nastane nárast súťažiacich,“ dodala. Do súťaže sa mohli podľa jej slov zapojiť všetci, ktorí sú vlastníkmi akýchkoľvek realít na Zemplínskej šírave.

Čítajte tiež: Ľudom sa naskytol pekný výjav: Lode na Šírave bojovali o majstrovský ti­tul

„Zaslané fotografie sú z Vinianskeho jazera, obcí Kaluža, Klokočov, stredísk Hôrka a Kamenec,“ vysvetlila Pazičová s tým, že hodnotiť ich bude komisia zložená z členov ZOOCR.

Tri najkrajšie

Súťaž Leto s červeným muškátom pripravila organizácia pri príležitosti osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave. Úlohou súťažiacich bolo vyzdobiť okná, balkóny, schodiská či priečelia budov červenými muškátmi, a tak prispieť k skrášleniu okolia východosloven­ského mora.

Tri najkrajšie výsadby získajú finančnú odmenu, ktorá bude výhercom odovzdaná na konci septembra v Michalovciach pri príležitosti Svetového dňa turizmu.

Môže vás zaujímať:

Koniec sezóny na Šírave i vo Vinnom sa blíži: Toto ale ešte môžete zažiť!

Ak milujete Šíravu, toto VIDEO vás dostane: Zábery, ktoré budete chcieť prehrávať zas a znova!

Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Michalovciach

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM