Rôzne

Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Michalovciach a okolí

Je za nami už polovica prázdnin. No aj v auguste si môžete oddýchnuť na rôznych podujatiach v Michalovciach a okolí. Ktoré sme zaradili do rebríčka top 5?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Michalovciach a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Návrat na Slnečný lúč

5. augusta, od 14:00, Lúč

Všetko odštartuje v piatok 5. augusta od 14. hodiny. Na pláži si budete môcť zasúťažiť v športovom duchu, či pozrieť si retro bus, akým sa kedysi chodievalo na Šíravu. Návštevníci môžu tiež vidieť retro dovolenkové predmety, ktoré patrili v minulosti do dovolenkovej výbavy každého návštevníka. Retro múzeum je súčasťou Turisticko informačnej kancelárie, ktorá je otvorená počas letnej turistickej sezóny každý deň od 10. do 16. hodiny. Návštevníci Šíravy sa vrátia desiatky rokov dozadu, na pláž príde veľké retro.

Deň Topoľančanov – Spájame rodiny

6. augusta, Topoľany

Deň Topoľančanov ako tradičná súčasť kultúrneho leta v Michalovciach nebude chýbať ani tento rok. Bude sa niesť v znamení hesla: Deň Topoľančanov – Spája rodiny.Podujatie sľubuje veľa dobrej zábavy pre celé rodiny, pre všetky vekové kategórie.Sláv­nostné otvorenie programu bude spojené z udeľovaním ďakovných listov. Nasledovať bude folklórne pásmo, o ktoré sa postará folklórny súbor Jurošík a spevácka skupina Čemerina. Deti sa môžu tešiť na športové súťaže, skákací hrad, maľovanie na tvár, jazda na koníkoch a Disney návštevu- Mickey Mousa, Toma a Jerryho.

Motozraz na Šírave

18. – 21. augusta, Lúč

Brehy Zemplínskej šíravy a jej širokého okolia v tomto roku ožijú motorkami od 18. do 21. augusta. Práve vtedy sa bude totiž konať už pätnásty ročník Medzinárodného motozrazu Sveta motocyklov, ktorý je veľkým lákadlom nielen pre samotných motorkárov, ale aj pre tisícky divákov. Účastníci sa so svojimi nablýskanými strojmi vydajú v piatok do Michaloviec, kde sa zapoja do zábavného programu na Námestí slobody. Prídu na veľkých čoproch, naleštených krujzroch, parádnych naháčoch, rýchlych jogurtoch, praktických endurách a ďalších svojich miláčikoch. Pozrite si oveľa viac info o programe, ktorý sme zverejnili v článku Šíravu ovládne motozraz: Krásne stroje, dievčatá v pene aj koncert zahraničnej legendy!

Zemplínsky jarmok

19. – 21. augusta, na Obchodnej a Sládkovičovej u­lici

V plnom prúde je príprava Zemplínskeho jarmoku a Zemplínskych slávností, ktoré budú vyvrcholením michalovského kultúrneho leta. Na svoje si prídu milovníci country, dychovej či ľudovej hudby. Nebude chýbať prejazd motorkárov centrom mesta a návštevníkov poteší aj vystúpenie Bon Jovi revival. Na Zemplínskych slávnostiach vystúpia obľúbené folklórne skupiny a súbory – FS Svojina, FS Jurošík, FS Zemplín, Hnojňane z Mihaľovec, DFS z Báčskeho Petrovca a FS Hriňovčan. Na čo všetko sa môžete začať tešiť sa dočítate v článku Leto v Michalovciach oživí tradičný jarmok: Prvé info o tom, čo sa chystá .

Michalovský Letný streetball 2016

Letný streetball sa v Michalovciach stáva z roka na rok populárnejším. Prekročil hranice regiónu a láka športovcov nielen z celého Slovenska, ale aj zahraničia. Diváci tak vidia atraktívne zápasy a nielen to. Aj tento rok vás Prvý basketbalový klub v Michalovciach (1.BK Michalovce) a mesto Michalovce pozývajú na 8.ročník michalovského streetballu, ktorý sa bude konať v rámci 47. ročníka Zemplínskeho jarmoku v sobotu 20 augusta od 8. hodiny v areáli Základnej školy Pavla Horova (8.ZŠ) v Michalovciach. Letný streetball príde s novinkou pre rodiny.

Môže vás zaujímať:

Čerstvé rozhodnutie poslancov: Michalovce vstúpia do spoločnosti Mestský parkovací systém

Metropola Zemplína po dažďovej smršti: Odporúčania hasičov pre Michalovčanov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM