Rôzne

TOP 10: Témy, ktoré vás v roku 2016 zaujali v Michalovciach najviac

Novinky zo Šíravy, zaujímavosti z histórie alebo fotky snúbencov. Ktoré témy vás v roku 2016 oslovili na portáli Michalovce 24 najviac?

Ilustračný obrázok k článku TOP 10: Témy, ktoré vás v roku 2016 zaujali v Michalovciach najviac
12
Galéria

Denne sa snažíme prinášať vám, našim čitateľom, rýchle a spoľahlivé správy z Michaloviec a okolia, ale aj rôzne tipy na výlety a akcie. Medzi najčítanejšími správami v tomto roku nechýbali novinky zo Zemplínskej šíravy, hudby či zaujímavosti z histórie. Pripomeňme si spolu udalosti, ktoré vás v roku 2016 oslovili na portáli Michalovce 24 najviac.

TOP 1 Na Šírave sa pripravuje veľké retro prekvapenie: Máte ešte starú nafukovačku? :)

Tento rok si naše slovenské more pripomenulo 50 rokov zahájenia turizmu na Zemplínskej šírave. Čakalo nás veľké retro prekvapenie, ktorého ste mohli byť súčasťou. Najviac vás zaujalo, keď sme vás informovali, že leto 2016 sa bude niesť v znamení osláv 50. výročia začiatku turistickej sezóny na Zemplínskej šírave a pri tejto príležitosti pripravujú členovia Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu (ZOOCR) viacero zaujímavých podujatí v tzv. Retro štýle.

Najviac z vás si prečítalo výzvu, aby priniesli k zapožičaniu staré stany, nafukovačky, kotlíky, tranzistory, stolíky, stoličky, deky, člny, plávacie kolesá, skrátka čokoľvek, čo sa spájalo s letom na Šírave. Návštevníci Šíravy sa vrátili desiatky rokov dozadu a na pláž prišlo veľké retro

K top témam v súvislosti so Šíravou patril aj článok Legendu Šíravy čaká návrat vo veľkom štýle: Rozšírenie Kotvy to je nič, ale z tohto padnete do kolien! VIZUALIZÁCIE . Zaujalo aj VIDEO, ktoré zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky – autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky.

VIDEO: Vyčíňanie počasia na Šírave
1
Galéria

TOP 2 Milovníci áut si na Šírave prídu na svoje: V známom letovisku sa to bude len tak hemžiť bavorákmi

Zemplínska šírava. Silné motory, horúci asfalt. Pastva nielen pre mužské oči. Okrem toho krásne ženy a veľa zábavy. Toto všetko čakalo návštevníkov obľúbeného letoviska počas leta. Na Zemplínsku šíravu prišiel zraz bavorákov, ktoré svojimi úpravami zaujali milovníkov áut. Súčasťou podujatia boli skutočné motoristické lahôdky a nechýbali profesionálni jazdci.

TOP 3 Michalovcami sa prehnala silná búrka: VIDEO, čo dokázala napáchať!

Michalovce čelili silnej búrke. Tmavá obloha, hromy-blesky, prudký lejak a na zem sa začal rútiť taktiež ľadovec. Silná búrka skomplikovala situáciu aj na ceste. Vozovku zaplavila voda a prechádzajúce autá sa cez ňu doslova brodili. Priniesli sme vám zábery, čo počasie dokázalo napáchať.

VIDEO:Michalovcami sa prehnala silná búrka
1
Galéria

TOP 4 Zábery, ktoré by bola škoda nevidieť: Zaspomínajte si na michalovský pivovar, FOTO

Zaspomínajte si s nami na časy dávno minulé a pozrite, ako to vyzeralo za čias najznámejšieho pivovaru v Michalovciach, keď v roku 1867 gróf Anton Sztáray prevádzkoval v Michalovciach pivovar. Patril medzi najstaršie pivovary na Slovensku. Počas svojej existencie vyrábal tento pivovar viacero značiek piva: Antal (meno dostalo podľa zakladateľa pivovaru), Šíravar a Starý prameň. Priniesli sme vám archívne zábery, ktoré by bolo škoda si nechať ujsť.

TOP 5 Dôkaz, čoho všetkého sú schopní snúbenci z Michaloviec a okolia: Bláznivé svadobné fotky, ktoré stoja za to

Každý pár chce mať čo najkrajšie fotky zo svojho veľkého dňa. Nie všetci však siahajú po klasike. Tak je to aj s niektorými snúbencami z Michaloviec a okolia. Svadba bez kameramana či fotografa by snáď ani svadbou nebola. Zaľúbené páriky jednoducho chcú mať zo svojho veľkého dňa spomienky v podobe fotiek či videa. Čoraz častejšie sa však stáva, že pri fotení mladí popustia uzdu fantázie a poriadne si to užívajú. Pre dokonalý záber a originálnu fotku sú schopní spraviť všeličo.

TOP 6 VIZUALIZÁCIE: V Michalovciach otvoria nové obchodné centrum!

Počas roka vás zaujala aj téma, že v Michalovciach otvoria nové obchodné centrum Viva. Obchodné centrum vyrástlo na mieste bývalého obchodného domu Tuzex. Ako náš spravodajský portál informovali zo spoločnosti Alea Invest, ktorá za týmto projektom stojí, prípravné práce sa začali ešte v septembri 2014. Priniesť malo 20 prevádzok a prenajímateľnú plochu necelých štyritisíc štvorcových metrov. Na parkovisku je podľa informácií od spoločnosti 90 státí s vjazdom z ulice Jána Hollého. Viva Centrum nájdete na jednej z hlavných dopravných tepien neďaleko centra nášho štyridsaťtisí­cového mesta.

TOP 7 Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Michalovciach, kde je radosť mať piknik

Letné počasie nás ťahalo von. Patrila k tomu aj atmosféra piknikov. V auguste sme pre vás vybrali tri tipy, kam na piknik v metropole Zemplína.

TOP 8 Chalani z Michaloviec to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!

Východniari opäť ukázali svoju kreativitu. Tentokrát v podobe skladby, ktorá má zaujímavý náboj. Kristián Dufinec & Iconito to odpálili na plné hrdlo. Pozrite si emotívny videoklip.

Michalovčania a ich nový hit, bude lámať rekordy?
1
Galéria

TOP 9 Zemplínske more, stromy a na kopci stojí ON: Video ako dôkaz o nádhere našich končín

Robo navštívil Viniansky hrad a pohľad z neho ho uchvátil. A práve to ho inšpirovalo natočiť video, ktorým chce poukázať na krásy nášho okolia široko-ďaleko. Oplatí sa vidieť.

Viniansky hrad z vtáčej perspektívy
1
Galéria

TOP 10 Budova bývalého obchodného domu Elán chátra už celé roky!

Známe priestory, ktoré chátrajú už celé roky. Reč je o budove bývalého obchodného domu Elán na námestí v Michalovciach. Tá sa kedysi u obyvateľov radila medzi obľúbené miesta na nákupy. Trojpodlažnú budovu si mnohí Michalovčania pamätajú ako vôbec jeden z najnavštevo­vanejších obchodných domov v centre mesta. A ako to na mieste v súčasnosti vyzerá? To si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Čo vás v roku 2016 zaujalo najviac
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM